Domů Moravský KAMEŇ

Akce v luftě

Žádná akce v luftě :-(

Languages

Languages
TOPlist



Nový Moravský kameň – soutěžní pravidla Tisk Email

Přátelé kamarádi,

jak jsem avizoval, nebudu se již podílet na organizaci Kameňa, ale velmi rád zde poskytnu prostor a pomoc našim pokračovatelům a nástupcům. Ještě, že jim do toho kecá Marcello, jinak by nám ten Moravské KAMEŇ organizovali jen samí pepíci :-), takže děkuji Radkovi a letos něco určitě zaletím i s Romanem (no dobře tak sem se rozkecal) a vo tom to je Proksík

Nový Moravský kameň – soutěžní pravidla

Svůj let (podle svých možností) co nejlépe zdokumentuj. Fotografuj co tě napadne. Místo startu, svůj obličej před startem, vlající fléru, odměřené palivo, čas na hodinkách, prostě – co tě napadne. Fotografuj, co jsi cestou potkal, otočné body, přistávačku ze vzduchu, svůj omrzlý obličej po přistání. Máš-li GPS, nafoť po přistání displej. Popiš slovy co nejlépe svůj let – prostě tak jako doposud v Moravském Kameňu. Změř na mapě uletěnou vzdálenost.
Ulož fotky z letu na nějké webové album, typicky třeba Rajče nebo Picasa. Opatři fotky nějakými hezkými popisky. Pošli popis tvého letu i s linkem na tvé fotky na webu na mailovou adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Tvůj let bude zveřejněn na Proksíkových stránkách – tak jako doposud.

 

Kategorie ECONOMY CLASS
Vylij z nádrže své krosny všechen benzín. To co zbylo v karburátoru nemusíš vyvrčet. Nalij do nádrže odměřené 4 litry paliva (4l i s olejem). Snaž se odměřit množství paliva co nejpečlivěji – nedělej to jen tak od oka. Uleť s tímto palivem co největší vzdálenost. Vzdálenost se měří na mapě, můžeš použít až 4 otočné body. Kdo uletí více km, vyhrává.

Kategorie JET CLASS
Nalij si do nádrže paliva kolik chceš. Těsně před rozběhem si vyfoť hodinky nebo jiným způsobem (pomocí GPS) zdokumentuj okamžik startu (rozběhu). Uleť libovolnou vzdálenost, minimálně však 50 km. Můžeš použít až 4 otočné body. Těsně po přistání si vyfoť hodinky – okamžik přistání (nebo vyfoť GPS). Změř vzdálenost na mapě a spočítej si průměrnou rychlost. (počet km x 60 / počet minut letu). Kdo dosáhne vyšší průměrné rychlosti – vyhrává.

Kategorie CARGO CLASS
Ověš se kanystrama, co uneseš, natankuj si kolik chceš, a pokud se dostaneš do vzduchu, tak si leť kam chceš. Po přistání změř na mapě uletěnou vzdálenost. Použít můžeš libovolný smysluplný počet otočných bodů. (To je proto, jestli chceš letět opravdu daleko a vyhýbat se omezeným prostorům. Zase to nepřeháněj – 50 otočných bodů je pitomost). Kdo uletí více kilometrů – vyhrává.

Soutěž začíná jako obvykle 1. 4. 2014 a končí 31. 10. 2014. Lhůta pro přihlášení je 15 dnů od data letu. Poslední možnost přihlásit let je tedy 15. listopadu 2014.

Každá kategorie se bude vyhlašovat zvlášť. Můžeš se účastnit i ve více kategoriích. Tradiční putovní pohár získá vítěz kategorie ECONOMY CLASS  – jakožto následovníka původního Kaměňa – viz. psaná pravidla z pera zakladatele - Romana Pavlíka. Pochopitelně také vítězové JET a CARGO CLASS budou důstojně odměněni.

Těšíme se na vaše hodnotné lety. 

Za přípravný výbor Radek Vondra alias Mlčoch

 


Tak toto je moje práce v Joomle. Snad se bude líbit.