Domů Moravský KAMEŇ 2011

Akce v luftě

Žádná akce v luftě :-(

Languages

Languages
TOPlist

Kameň 2011
Kamínek do KAMEŇA: Martin Rolný Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 6
NejhoršíNejlepší 
Letos jsem se poprvé zúčastnil sletu u Strachotína na Pálavě. Dorazil jsem až v Sobotu odpoledne, večer trochu zalítal a pokecal s kamarády. V neděli ráno jsme všichni vyrazili na stejnou trasu směr Mikulov, Minaret u Lednice a zpět. Já si před startem vzpomněl na Kameň a hlavně na to, že sponzorské ceny se losují. Tak jsem si řekl : "tož nebuď blbé" a dle hesla "Není nutné vyhrát, ale zúčastnit se", jsem bez jakýchkoliv ambicí na umístění odstartoval. Omlouvám se za stručný popis, ale to chtělo vidět -  parádní počasí, kýčovitě nasvícená pálava, spousta pilotů okolo ... Na závěr bych moc chtěl poděkovat Radimovi Frankovi za půjčení krosny, bez které bych to nezažil.
Laughing No zkrátka pěkné to bylo. Martin Rolný


Celý článek...
 
Hlásím let do Kameňa: Martin VM Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Zaletět něco do Kameňa jsem se tento rok pokoušel už několikrát, ale toto se z různých důvodů nedařilo, buď jsem zaspal, nebo baterky ve foťáku řekli končíme už na prvním otočňáku, případně se po příjezdu na startovačku rozfučela svěží čtverka. Tento týden mám v práci odpolední, což znamená, že můžu jít ráno, pro Kameň ideální, dychtivě sleduju flymet, v tejdnu nic moc, zato pátek vypadá luxusně. Tentokrát jsem se rozhodl nic neponechat náhodě. Vyčistil jsem pro jistotu sítko ve walbru, už pomalu stejně chtělo, namíchal benzín, dobil baterky, náhradní dal do kapsy, do gps uložil trasu, pak nabrífoval, tsáčko 21 bude neaktivní- super a nakonec dal vychladit dva lahváče- pro lepší spaní...Všechno jsem ještě večer nacpal do auta, abych se ráno nezdržoval. Dokonce jsem naložil ještě druhý padák, kdybych to náhodou po několika pokusech s mokrou vegou musel vzdát - taky už se stalo.

Smile Zatím ahoj MartinVM

(velmi dobře zpracovaný let plný podařených fotek, děkujeme,  Proksík)

Celý článek...
 
Hlásím let do KAMEŇA: Kamil Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Na letošní první soutěžní let jsem se s pečlivostí stálého začátečníka chystal již od jara. Stejně tak jako každý rok v mém počítači vznikaly odvážné FAI i NeFAI trojúhelníky s odvážnými kilometrážemi, jejichž průměrná hodnota vysoce převyšovala 150 km. No, a stejně jako roky předešlé, k tak vysokému výkonu vzhledem k objektivním potížím nedošlo. Dnes jsem si na ranní lítání přivstal,nabalil veškeré vybavení do vozu a pln očekávání se vydal na naši všeobecně známou Smradlavku. Pro soutěžní let jsem se rozhodl až těsně před startem, a proto je fotografie nádrže poněkud nestandardní. Už se mi nechtělo oddělávat sedačku a nebyl jsem ještě pevně rozhodnut letět do tak prestižní soutěže jako je Kameň 2011.

Embarassed Kamil Ondroušek

Celý článek...
 
Let do KAMEŇA: Ja vs. Michael a 180km FAI aneb počasí neporučíme… Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Po nedavnem vykonu 150km FAI jsem byl nabuzen překonat hranici 180km FAI a to stále bez pridavne nadrze s využitím pouze hlavni nadrze 20litru, i za cenu nuceného pristani pro nedostatek paliva při navratu. Samozrejme jsem mel po trase několik zaloznich ploch.

Rano nastal budicek uz ve 3:30h, lehka snidane, cesta na letiste Baska. Po ceste nabrat palivo, na letisti přichystat vse potrebne a byt pripraven na start v 5:16h (vychod slunce). Vse probehlo dle planu, vyjma startu, který nastal az v 5:28h.

Laughing Roman Tomíček

Celý článek...
 
Druhý let do Kameňa: Petr Proks Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Pečlivé přípravy, trasa zohledněna na měnící se vítr a uložena v GPS. Motor natankován už doma a medard hlásí že to pude. Na Smradlavce už vartnoval Kamil a Pepa. Oba mudrovali, že fučí jak prase a že to bude vo ničem. Tomáš naštěstí nebyl tak trudomyslné a hókal, že to lehne. Já sdílel jeho názor a po deštivém víkendu pod stanem na Červeném Potoce není toto žádné fičák. K sedmé hodině to polevovalo Berka startoval tak honem do luftu. Domlouváme se, že se mrknem na Býkovice a to byla chyba. Kdybych tu trať letěl obráceně jak jsem měl uloženou, tak to bylo o litr míň. Po startu čekám na Kamila, koukám, že se tam vnutil stejně blbě jako já (startujete na sever, ale odlepíte to na západ).

Embarassed a vo tom to je Proksík

Celý článek...
 
Hlásím let do Kameňa: Tomáš Berka Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 7
NejhoršíNejlepší 

Tak i já jsem se konečně odhodlal, něco zalítnout. Pravda je, že počasí mi letos fakt nehraje do karet, tak je to o to horší.
Počasí na dnešek hlásej exkluzivní a tak jsem raději ani nešel do zaměstnání a celej den věnoval přípravě na let do Kameňa. Začalo to ranním budíčkem. Po studené sprše a 4kilometrovém běhu kolem Tišnova. Lehká snídaně a zasedl jsem k mapám. Študoval jsem zakázané prostory, obvolával různé letiště po celé ČR a dovoloval si je o průlety jejich okrskem. Kolem oběda se mi povedlo naplánovat krásný FAI trojúhelník cca 785km s maximální výškou letu do 3750 AMSL.

Kiss S pozdravem Berka Tomáš

Celý článek...
 
let do Kameňa: Michaeli, letos to budeš mít složitější:o) Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

 Po nějaké době, jsem se odhodlal k překonání svého, letošního maxima a to 100km FAI trojúhelníku na území severní Moravy a to, aby mel všechny náležitosti pro přihlášení do této soutěže.

Prosím o toleranci, jestli jsem na něco opomněl případně doplním. Jako inspirace pro mě byl loňský trojúhelník Michaela N. a to překonaní 184km FAI, po krátké úvaze, jsem jsi strop zatím stanovil na 150km FAI, jelikož jsem nechtěl instalovat žádné přídavné nádrže, standardně disponuji cejchovaným kanystrem z Obi jako nádrž na 20 litru paliva a spotřebě do 6 litru na hodinu, jelikož kanystr není průhledný musel jsem nafotit palivo před natankováním a po letu vytankovat, doufám ze mi bude odpuštěno.

Vzkaz pro Michaela N. doufám, že mi můj úspěch rychle nezhatíš…Yell  Roman Tomíček

Celý článek...
 
Ahoj, posílám svůj první let do Kameňa. Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

 Podvečerní pohodička, po dlouhé době není bordel ve vzduchu a tak můžu konečně nahoru. Svým malým dcerám, které jsou poprvé v životě dva týdny na skautském táboře, jsem slíbil, že se na ně přiletím podívat. Tak to konečně můžu splnit. A když už, tak jsem si naplánoval trojúhelník, ať je motivace větší.

Start v Kuchařovicích pěkně na pohodu, Trendovi se do vzduchu vyloženě chce a nimbus stovka je sice prcek, ale vzteklej a umíněnej a i když jsem se přes zimu trochu spravil, tak mě šoupne hladce do vzduchu.
Let je příjemný a klidný, trochu jsem se zapomněl a za chvíli jsem 700m nad terénem. Při míjení modelářského letiště v Hl. Mašůvkách tak aspoň neprudím modeláře a jejich letadýlka, která se občas zalesknou kdesi hluboko u země. Nad Bábovcem a táborem potom dlouho vyklesávám a starám se tak o zábavu skautíkům. Trefil jsem se zrovna do večerního nástupu. Až doma na přiblížených fotkách jsem si všiml, že pode mnou běhali s nějakou červenomodrobílou plachtou, asi čekali, že skočím. Tak sorry, možná příště..

Wink Ahoj, Martin. A příště už se budu fakt snažit..

Celý článek...
 
hlásím let do KAMEŇA: Posázavský trojúhelník skoro po roce Jipák Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Tak je to konečně tady – podařilo se mi zdolat trojúhelník nad Posázavím, naplánovaný vloni v létě. Jak si možná vzpomínáte, při předchozím pokusu mě zastavila mlha nad celým Posázavím, což představovalo víc jak třetinu plánované trasy (viz. http://jipak.rajce.idnes.czalbum číslo 12, o mlze, která se dala krájet ale ne proletět). Přes zimu jsem nenašel dost teplé oblečení na dvě a půl hodiny ve vzduchu a tak přišel čas to zkusit znova teď, v červnu. Posázaví je asi začarované, protože ten let měl být vlastně trochu jinde. Podle předpovědi na Windguru měl od brzkého rána foukat slabý JZ vítr, který měl kolem osmé hodiny zesílit tak na 2-4 m/s. Takže plán cesty byl 30km na JV, pak 30km na Z a pak po větru zpátky 30km směr SV, to abych se trochu svezl až bude benzínu málo. Zhruba tak LK Říčany – vesnice J od LK Nesvačily – Kytín a zpátky. Maluji trojúhelník do mapy, vyndavám mapu s trojúhelníkem nad Posázavím a chystám věci na ráno.

Laughing Letu zdar! Jirka Paleta alias Jipák

Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí1234DalšíKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Tak toto je moje práce v Joomle. Snad se bude líbit.