Domů Technika, rady, návody

Akce v luftě

Žádná akce v luftě :-(

Languages

Languages
TOPlist

Technika, rady, návody
Ať to nechrčí - aktivní mikrofonní filtr verze od Hossyho Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 25
NejhoršíNejlepší 
Přátelé, kamarádi
Tak tato zpráva od Hossyho potěšila. Ukázalo se, že nemáme volšový ruce a k tomu ještě používáme hlavu. Tak, ale k věci, Hossy sestrojil filtr a ještě k tomu doplnil návrh tištěného spoje ZDE. Tak a dál už autor:

Ahoj,
tak filtr skvele funguje, vyzkoušel jsem to na CHorcheho sletu v Blatný. 
Schema jsme ještě trochu upravili - diodu jsme dali paralelně k baterce a k vypínači a místo jednoho odporu 1K6 jsme dali trimr a odpor R4 1K2, aby se pomocí osciloskopu dalo přesně doladit vyvážení obou větví s mikrofony. To se ale nakonec ukázalo jako těžko nastavitalný, takže jsem trimr a R4 z plošňáku odstranil a vrátil 1K6 (bohužel návrh plošňáku obsahuje trimr).
Celý článek...
 
Na jakým hadru do vzduchu aneb hadr to v žádné případě nesmí být Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 23
NejhoršíNejlepší 
Špatné počasí a chřipka, která se změnila v ošklivou bronchitidu (poznámka Markéty – sekundární bakteriální infekce komplikující běžné onemocnění způsobené chřipkovým virem), mne zlehka přidržuje na lůžku a u počítače. Výsledkem mého léčení je vedlejší produkt – článek - další pohled na časté otázky z diskuze na čem létat. Doufám, že jsem se nevydal na sebevražednou misi a že mě výrobci a prodejci neupálí na hranici jako kacíře.

„Na jakým hadru do vzduchu aneb hadr to v žádné případě nesmí být“ -  volné pokračování na téma „výbava pro motorový paragliding“
Posledně jsme si řekli, že objektivním kriteriem ve smyslu co si pořizovat za výbavu, jsou lítači.
Proč? Jsou to právě oni, kteří prošli tím martyriem pokusů a omylů a kteří si ho ještě dobře pamatují. Kterým Vy projít nemusíme, pokud se jich budete ptát anebo pokud se budete alespoň pozorně dívat a naslouchat jim. Budou to oni – zkušení piloti, kteří Vám dokáží ušetřit mnoho zbytečných šrámů na těle i na duši, o Vaši peněžence ani nemluvě. Nebojte se jich ptát, rádi vám odpoví, zvláště bude-li to po dlouhém klidném letu a úspěšném přistání…
Celý článek...
 
Franta, bývalý kronikář Flajklubu Vysočina - Reakce na článek od Marcella - Za kolik koupit či nekoupit výbavu pro ... Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 10
NejhoršíNejlepší 
Zdar jak sviňa,
rád bych taky píchnul do vosího hnízda. Samozřejmě je bez diskuze, že kdo umí vydělat peníze, koupí si novou výbavu. Je však spousta lidí, kteří touží létat v oblacích, ale schází finance. Z vlastních zkušeností vím, že se dá vše přirovnat k takové rovnici. Vyděláváš tolik, že si můžeš pořídit nový stroj? pak máš málo času na lítání, protože musíš makat. Jsi snílek s hlavou v oblacích? Pak ti schází peníze. Sám se počítám do té druhé skupiny, začal jsem před lety s půltrabantem. Bylo to těžké, ale lítal jsem a kupodivu jsem neměl jediné nouzové přistání. Začínal jsem na Sharonu 24 a rád na něj vzpomínám. Byly to doby, kdy každý pilot věděl o svém stroji vše a lítal podle toho, jak se o svůj stroj staral.
Celý článek...
 
Za kolik koupit či nekoupit výbavu pro motor. paragliding. Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 15
NejhoršíNejlepší 
Přátelé, kamarádi, za každé takovéto email su ščastné jak sviňa. Konečně zase někdo neměl fedry a pokusil se něco semolit, tak tady to máte a tobě Marcello moc dík. No a pro ostatní by to mohla být výzva, co takhle poslat pár řádků třeba na téma jak jsem si polítal v roce 2008, no a když k tomu bude i nějaká ta fotečka, to už bude těžké valčík. Kurňa dyť to děláme pro sebe a vo tem to je néééé,, Proksik.

Ahoj Proksíku 
Dnes bylo ošklivě, já ležím s chřipkou a tak jsem hodil na papír pár úvah. Nabudeš- li dojmu, že je to téma , které by mohlo někoho zajímat a že je to ze zajímavého úhlu pohledu pak s tím nalož jak uznáš .  
Zdravím Marcello
Za kolik koupit či nekoupit  výbavu pro motor. paragliding. Často odpovídám na  dotazy a čítávám diskuzi na téma  za kolik se dá pořídit výbava pro motor. paragliding , kde a na čem se dá ušetřit,  na kolik nás přijde letová hodina. 
Celý článek...
 
MATERIÁLY PADÁKŮ A POMLUVY Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 9
NejhoršíNejlepší 
Takže, už mne dost s..e, když slyším, nebo čtu, že ten, který výrobce používá to či ono. Nevím komu to slouží, ale je fakt, že občas to běží na internetu, snad o všech výrobcích u nás. Snad jen MAC  toho bývá ušetřen, protože je už někde jinde, a tak vysoko se špatně plive. To by se člověk taky mohl zaplivat sám.  Setkal jsem se ve své praxi osobně se čtyřmi  výrobci a příští týden hodlám navštívit pátého (SKY). O diskuzích s nimi musím říci, že jsem je často schválně provokoval dotazy na jiné výrobce (a že provokovat umím to víte). Negativními reakcemi totiž poznáte charakter člověka a tím si odvodíte úroveň firmy. Je samozřejmé, že mi ani jeden, neřekl, že konkurenční výrobek je lepší než jeho dítě. Vaše dítě, je vždy nejlepší, i kdyby kradlo. Schválně se mne zeptejte, která tříkolka je nejlepší a nejhezčí a nejpraktičtější a nejpevnější na světě. 
ALE, až na drobné popichování a vychvalování svého peří, se ŽÁDNÝ ZE ZMÍNĚNÝCH VÝROBCŮ  v mé přítomnosti nevyjádřil negativně, a už vůbec ne hanlivě o druhém. Všichni bez rozdílů, viděli nedostatky druhých, ale vždy bylo cítit uznání a respekt k protivníkovi. ŽÁDNÝ  z nich se nesnížil k takové podpásovce jako jsou použité materiály.
Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345DalšíKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Tak toto je moje práce v Joomle. Snad se bude líbit.