Domů Moravský KAMEŇ 2008

Akce v luftě

Žádná akce v luftě :-(

Languages

Languages
TOPlist

MORAVSKÝ KAMEŇ JAKO: FAI TROJÚHELNÍK Ladislav Horváth Tisk Email
Moravský kameň po slovensky
Celý týždeň je pekne a lietame každý deň, ale pracovné povinnosti mi nedovoľujú vydať sa na dlhší prelet. Piatok poobede má cez nás prechádzať zvlnený studený front, preto si natiahnem budík na 4:00 ráno, aby som o piatej mohol štartovať, ale Chopok dáva J 11 m/s a tak ostávam doma . Nedeľa konečne počasie ako má byť, Lučenec o 13:00 dáva premenlivý vietor do 1m/s, Telgárt JZ 4 m/s .
Celý článek...
 
MORAVSKÝ KAMEŇ FAI TROJÚHELNÍK Stanislav Sýkora Tisk Email
MŮJ DRUHÝ LET „DO KAMEŇA“
Po prvním zkušebním letu do kameňa jsem si řekl, že to zkusím určitě ještě jednou. Nové Rodeo mně žralo 5l/hod a s tím nemělo cenu soutěžit. Nechal jsem si to po záběhu seřídit od Jožky a kupodivu se to výrazně změnilo a chodilo to pod 3l/hod. Takže jsem si řekl, že 100km trojúhelník by neměl být problém. Měl jsem ho už delší dobu naplánovaný a jen čekal na počasí. Večer 5.8. jsem se domluvil s kamarádem – pozemním doprovodem. Start se mně povedl až na podruhé, protože jsem si zdechl motor o popruhy.  Let do Valtic byl jak v bavlnce, rychlost byla něco přes 50km/hod.
Celý článek...
 
JAK NÁS CHTĚL KAMARÁD NASRAT, ANEB TAK TAKHLE NE SOUDRUZI!! Tisk Email
Tak nám jeden kamarád poslal přihlášku do KAMEŇA.
Tato přihláška mne velice popudila, já a celá žury, pracuji jako strhaný (a pořád mám hovno)a jiní, zejména zahraniční výrobci krosen, si jezdí po dovolených a vyvolávají závist. Z tohoto důvodu jsem se Já a celá žury rozhodli, že zmíněný zápis - přihlášku budeme ignorovat, neboť to bereme jako velice silnou provokaci. Je smutné, že zatím jediná přihláška ze spřátelené země, je taková to provokace. Nic méně, v rámci objektivity vám zmíněnou přihlášku dáváme k nahlédnutí, aby jste si udělali obrázek o bezcharakternosti, některých našich kolegů.
Celý článek...
 
MORAVSKÝ KAMEŇ LET S NÁVRATEM Dušan Kubíček Tisk Email
MŮJ PRVNÍ LET „DO KAMEŇA“
 
Dnes se udělalo docela hezké počasí, tak jsem si naplánoval FAI trojúhelník 83km.Chtěl jsem letět trasu Vyškov - Suchý - Olšany u Prostějova - Vyškov.
Startoval jsem asi v 17.00 ,termika ještě docela chodila.Po cestě jsem přitáček úzké rozbité stoupáky , abych nahradil alespoň částečně stracené metry v pětimetrových klesácích.
Celý článek...
 
MORAVSKÝ KAMEŇ LET S NÁVRATEM Stanislav Sýkora Tisk Email
MŮJ PRVNÍ LET „DO KAMEŇA“
V neděli 27.4.08 jsem chtěl překonat rekord do kameňa, ale protože jsem začátečník tak jsem si netroufal využívat termiky ani jsem nevypínal motor a proto je z toho zatím předposlední místo. Pokud jsem počítal dobře. Třeba tímto umístěním udělám radost těm předemnou a taky povzbudím další, aby přihlásili let i když nebude jako nejlepší. Startoval jsem v Křepicích a vydal se na svůj první výlet pozdravit kamarada na Vrbici, asi za hodinu jsem byl zpátky. Rychlost se pohybovala kolem 40km/hod. 
Celý článek...
 
MORAVSKÝ KAMEŇ FAI TROJÚHELNÍK Radek VONDRA alias Mlčoch Tisk Email
Můj první let do Kameňa
Celý týden jsem se těšil na ideální letové počasí, které mělo přijít o víkendu. S kamarádem Vláďou (Nirvana Rodeo + Mac Trend) jsme si dali sraz na louce severně od   Kostelce n. Č. Lesy. Natankovali jseme každý 8l Naturalu. Vál slabý proměnlivý větřík do 4 m/s, domluvili jsme trasu na Sázavu a gestikulaci (protože pořád ještě nemáme vysílačky!) a vyrazili. 
Celý článek...
 
MORAVSKÝ KAMEŇ FAI TROJÚHELNÍK Radim Frank Tisk Email
ZPRÁVA O LETU:
V neděli jsem s Honzou naplánoval FAI trojůhelník Stichovice, Vyškov, Kroměříž. Startovali jsme  ve 3 hodiny téměř za bezvětří, tak to vypadalo celkem nadějně. po nastoupání do 500m jsme uháněli podle gps až 65 km/hod. Po otočení Vyškova jsme ale letěli proti větru a já jsem začal ztrácet naději, že to uletíme. Osud rozhodl rychle , praskl mě kevlarový špagát od speedu a můj Speedy se zastavil. Po pětiminutovém závodění s osumdesátiletým cyklistou na ukrajině jsem to vzdal a i s Honzou jsem se vrátil na naši základnu. Přesto to byl pěkný výlet a uletěných cca 90 km a 2 hod v luftu.
Celý článek...
 
MORAVSKÝ KAMEŇ FAI TROJÚHELNÍK Jan Šedivý Tisk Email
MŮJ PRVNÍ LET „DO KAMEŇA“  
Letěl jsem z Frankem tak si to tam přečtite, ale jsem na tom s benzínem líp protože mám vrtuli 145cm a Simona upraveného. A jsem hezčí. ...a pak jsem přistál.
S pozdravem, Hona Šedivý -ŠEDIVÁK LABUŤ

Celý článek...
 
MORAVSKÝ KAMEŇ FAI TROJÚHELNÍK Roman Hudeček (Rommario) Tisk Email
Tak jsem si dnes řekl, že zkusím štěstí a zalítnu něco do té krásné amaterské soutěžě MORAVSKÝ KAMEŇ .
Sbalil jsem doma nádobíčko a vydal se na startovačku u Bošovic.Počasí by mělo dnes přát i nám lítačům nezávodníkům .Medard předpovídal tak max. 2m\s.Po příjezdu na startovačku jsem zjistil,že lepší už to být nemůže ,slunce vykukovalo spoza mlžného oparu a foukalo tak akorát do 2 m\s.Jelikož je únor, tak jsem se řádně oblékl, rozbalil Pluto a udělal motorovku na svojí R120 .Ještě doma jsem si do mapy namaloval trojůhelník FAI o délce ramen cca 18km.První otočňák byl u Mušova kruhový objezd na Popice a Strachotín u plničky plynu.
Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí1234DalšíKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Tak toto je moje práce v Joomle. Snad se bude líbit.