Domů Moravský KAMEŇ 2008 MORAVSKÝ KAMEŇ FAI TROJÚHELNÍK MICHAEL NADAŽY

Akce v luftě

Žádná akce v luftě :-(

Languages

Languages
TOPlist

MORAVSKÝ KAMEŇ FAI TROJÚHELNÍK MICHAEL NADAŽY Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
 MŮJ PRVNÍ LET „DO KAMEŇA“
Dneska jsme vlastně neměl jít lítat ale to počasí se nedalo vydržet.Taky je konec prázdnin a nemám žádný zápis do kameňa!!!!!Zkoušel jsme to několikrát .Vždycky se něco pokazilo(nekoupil jsem si dost paliva, neodstartoval jsme na poprvé ztráta 20min,silný vítr,částečně upadnutá sedačka za letu atd.)jasně výmluvy ale pravdivéJ)můj první let byl doufám zkušební. 
U nás je těžké naplánovat Trojúhelník 100km a nebo přes jak TomášL( při skoro pořád JZ větříku.Jedna strana hory severním  směrem z druhé CTR-Mošnov a skoro kolem všeho TMA I. . Podíval jsem se na: http://www.mapy.cz a na začátek naplánoval si trojúhelník FAI,aspoň 70km.Start při variablu je krásný to všichni znáte.Přestavovat padák atd .Ale povedlo se a jdeme na to .Letěl jsem začátek na hory (předchozí pokusy byly opačným směrem) a doufal v termiku ,protože za Č.Těšínem můžu točit max.V tom oparu to samozřejmě nešlo a tak jsme letěl s rukama v klíně.Těsně před prvním otočným bodem přišla kopačka a tak vzhůru na to.Jak razantně přišla , tak i odešla.300m to dalo díky za toJ))Javorový u Třince prázdný pár kluků už jen slítávalo a tak jsme pokračoval dál směr Sedliště.I u nás lítají balony a zase jsme měl smůlu a nemohl letět za ním kameň je kameň přeceJ))))))))))Rychlost byla skoro konstantní 34-42km/hod všemi směry. Druhý otočnák byl za chvíli a pak jen rychle zpět,ať paliva spálím co nejméně.Ač my všichni Tři piloti jme v úterý večer říkali , že ve  středu nejdeme , tak při příletu do cíle se mi ve vysílačce ozval kamarád ,ale teprve se chytal startovat a druhý byl ráno.Dorazil jsme v pořádku a už zítra budu plánovat další a doufám delší let.Tomáše mám kousek asi 70km ,ale Šedivák ten už neutečeJ)))))))))))))))))))))))))))))))))

Letu zdar  2008 08 28 v Bohumíně Michael Nadažy
Pilot: MICHAEL NADAŽY
Kluzák: GRADIENT STREAM II
Krosna/tříkolka: NIRVÁNA RODEO 125
Datum letu: 2008-08-27
Čas startu: 17:09
Čas přistání: 19:18
Doba letu: 2:09
Start: SB. :Petrovice u Karviné – Závada(traktorová točna)
O. B. č1. : Třinec – Oldřichovice(křižovatka u bývalé TESLY)
OB č2. : SEDLIŠTĚ – (Fa HAMONT)
Cílový bod: CB.: Petrovice u Karviné – Závada(traktorová točna)
CELKOVÁ DÉLKA TRATĚ: 69.274 km, Změřeno na www.mapy.cz
Spotřeba: 5,5 litrů

POŽADUJI SOUČINITEL 2,5 pro FAI trojúhelník:
1 rameno SB-OB1= 27.094km
2 rameno OB1-OB2= 20.411km
3 rameno OB2-CB= 21.679km

POZNÁMKA:
jsem si vědom že pokud chci součinitel 2,5 pro FAI trojúhelník: dle pravidel FAI nesmí mít tzv. FAI trojúhelník žádné z ramen trojúhelníku délku menší: než 28% ( u tratě do 300km) než 30% (u tratě nad 300km)
 

Tak toto je moje práce v Joomle. Snad se bude líbit.