Domů Moravský KAMEŇ 2008 Jak jsem se zase jednou málem posral

Akce v luftě

Žádná akce v luftě :-(

Languages

Languages
TOPlist

Jak jsem se zase jednou málem posral Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 35
NejhoršíNejlepší 

Jak jsem se zase jednou málem posral
Konečně se všechny okolnosti naklonili příznivě a já mohl uskutečnit svůj letos první let do Kameňa. Výrazné termické projevy mě nabudily a tak jsem po odpoledním šlofíčku vyrazil. Po příjezdu na letiště mě překvapily silné termické závany a začal jsem být nejistý zda do toho jít. No nakonec jsem se přesvědčil že to bude žůžo-labůžo a šel do toho. V kanistru bylo jen 9litrů tak jsem musel začít věřit v termickou pomoc. Po úspěšném startu fotím start a už koukám do dáli kde tuším Želetavu. Cestou to chvílemi pěkně houpe a tak let je jak jízda na horské dráze. U Jakubova vidím padák a po chvíli i autíčko co ho táhne. Volnomyšlenkáři tady onanují na prádelní šňůře. Sklesám, zamávám jim a plným plynem jim ukazuji jak má vypadat lítání. Nad následující vesnicí nalétávám stoupání tak dávám volnoběh a točím. Stoupák je hodně drncavý ale dává. Po chvíli najednou cítím prach a okolo mne začíná lítat kousky obilí. Padák začne být ještě nervoznější a tak zatáčku ještě utahuji a držím. Najednou padák něco chytí a táhne ho to někam bokem a nahoru. Oči mi vylétnou nahoru a je tam celý, ale stoupání je snad nejsilnější co jsem zažil. Kouknu na vario a stupnice je celá černá (10m/s) najednou tah povolí a tak koukám kde je padák.

 

Daniel

 

Jenže průser, nahoře nebyl!! Byl skoro podemnou, takhle hluboko náběžku jsem neměl ani s Lubošem ve spirále. Ani nevím co se dělo, ale po propadnutí zaberu za řidičky a jsem z toho venku. Odlétám od toho místa co to dá a hlavou mi běží znovu co se dělo. Za kopcem už byla Želetava a tak jsem vytáhl foták a vyfotil OB1, což byl Milanův dům. Ten na dvoře nebyl tak jsem letěl ještě kouknout na František (místí plocha pro PPG) zda nebude tam. Ani tam nebyla ani noha tak jsem v GPS zadal OB2 a uháněl dál. Cestou jsem zakroužil nad domy kamarádů, ale nikdo nebyl doma tak nebylo komu mávat. Termika mi cestou pomáhala místy vydatně, ale už jsem skoro netočil a s rychlostí 50km/h letěl dál. Nad OB2 což byly Slavonie jsem měl 1100m/mořem a začal pocitovat zimu. Rychle jsem vyfotil a otočil to domů. Kontrola rychlosti a benzínu mě uklidnila a tak jsem se pohodlně usadil a vyrazil na poslední rameno trati. 
Jediné co mě dělalo starosti byl čas. Bylo po 17 hodině a já v 18 měl nástup do práce. Trimy šly skoro naplno a tak cesta pěkně ubíhala. Auto na letišti jsem už viděl a byl rád že to mám za sebou. Vyfotil jsem si celkový čas a šel dolů. Přistál jsem, vyfotil nádrž a uháněl do práce, kam jsem to stihl s 10minutovým zpoždění.

 




 

Tak toto je moje práce v Joomle. Snad se bude líbit.