Domů Seznam článků 2008 Proksík NO TAK, NEHLASTE SE VŠICHNI....

Akce v luftě

Žádná akce v luftě :-(

Languages

Languages
TOPlist

NO TAK, NEHLASTE SE VŠICHNI.... Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 8
NejhoršíNejlepší 
když jsem kolem roku 1996 začal jezdit na slety, byl to pro mne vždy zážitek na který jsem se dlouho těšil. No měl jsem na to těšení čas. Byly v podstatě pouze dva. V červnu  legendární Vysoké Mýto a na podzim v září, často zasněžený Červený potok.
Nastartoval jsem fotografický přístroj a tehdy dost drahou videokameru a jal se mlsně obcházet všech deset strojů. Dva pásky po 60minutách jsem natočil !! Moc se na to nedá koukat, 60minut jsou to záběry různých technických vychytávek a detailů. Ovšem pastva pro konstruktéra a technika to byla. Co stroj to originál. Tříkolky s trabantem s reduktory či bez. Krosny s půltrabanty a sem tam nějaký zbohatlík s tehdy první krosnou z Hranic s motorem Solo 210 považte bez dobíjení za letu!!!!!!
Jó kde byla tehdy Nirvana.
Kdepak ty časy jsou, dnes začínají slety v únoru u Chorcheho a končí v prosinci na Falconu. Stále víc lidí lítá i v zimě, zabaleni do elektrických rukavic a na hlavě přilbu s radiovým spojením a motory stejné hmotnosti jako solo210 mají dvojnásobný výkon.
Pro technika to ale zase taková pastva není, všude oranžovou, do toho pár stříbrných walkerjetů, nebo modrých palcostrojů, sem tam dosluhují samodomo stroje s legendárním Solo 210.
Už se to dost zgleichšaltrovalo.
A těch sletů, kdyby měl člověk všechno objet, tak nedělá na nic jiného a nic jiného. A těch pilotů, na posledním Potoce jsem tu a tam narazil na starého kamaráda, protože se v tom davu těch nových kamarádů ztráceli. Tady mi někteří musí prominout, ale já si už mám problém všechny jména zapamatovat. Ještě, že má Mechy ten seznam pilotů s fotkama, kde už jistě také jste. Ale i tak, skleróza je hrozná věc. To jsem ale trochu odběhl. Chtěl jsem říct, že těch sletů tzn. SVÁTKŮ MOTOROVÉHO PARAGLIDINGU je už tolik, že až na pár výjimek jsou to jen malé svátečky, kde ani nejsou všichni.
Dnes se však píše rok 2009 a je to tady, už se o tom dlouho šuškalo. Dostali, respektive přijali jsme to na poslední chvíli, ale je to tady:
SVÁTEK MOTOROVÉHO PARAGLIDINGU
…............................A TEN NEJVĚTŠÍ NA SVĚTĚ !

Nejlepší piloti na světě, nejlepší křídla na světě a nejlepší motory na světě, v množství o kterém se nám ani nesnilo, přjedou k nám. Kam plivneš tak světový pilot, nebo výrobce.
Přijedou k nám do Nového Města nad Metují a od 27.7. do 9.8. 2009 nám každý den budou ukazovat, jak to vypadá, když se to opravdu umí. Věřím, že i pro nás, kteří si stejně myslí, že naše tříkolka je nejhezčí, to bude pastva pro oči i ducha, na kterou už asi nikdy nezapomeneme, vždyť kolik, těch mistrovství ještě uvidíme, a v Česku.
Ovšem každá radost má i své záporné stránky. Náš svaz to přijal hodně na poslední chvíli, a že jsme to přijali byl dost velký risk. Plánovalo se to až za rok, dva a chtěli jsme se na to pořádně připravit. Takže teď kluci z výboru lítají jak vyřezaní, aby to všechno stihli. Abychom ukázali, že kromě lítání jsme skvělí a rychlí i jako organizátoři a ještě lepší jako hostitelé. Je třeba jim pomoci. Není totiž dost rozhodčích (dnes populárně marshalů) k brankám a v podstatě ke všemu.
Zní to světově, cítíte to : ROZHODČÍ FAI,  MARSHAL MISTROVSTVÍ SVĚTA, no schválně, kdo z Vás má takové tričko? A při tom stačí jen chtít klukům pomoci, nic kromě chuti k tomu nepotřebujete, anglicky se stačí večer jen napít a najíst. Všude budou pobíhat mladé překladatelky. Obětujte jednou v životě dovolenou v Chorvatsku a pomozte.
Dostanete za to houby,  prošustrujete  2-3 týdny ze své dovolené, utečou Vám kšefty a ještě hodně proděláte a asi zchudnete. Ale zase ušetříte za dovolenou, když letos mamku s děckama pošlete k babičkám. :-)
LAA,  Vás proškolí a dělá z vás včas ony rozhodčí FAI, ale musíte se přihlásit na adresu:         Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
A tady se vrátím k tomu nadpisu:  no tak, nehlaste se všichni, já se tam chci taky dostat,  já chci být u pravděpodobně nejhezčího zážitku mé lítací kariéry, já chci být u toho..........

Roman

 

Tak toto je moje práce v Joomle. Snad se bude líbit.