¨ Logo Proksik
Proč smrdět doma, když můžem do luftu. (J.C)   ČEBÍN AIR FORCE  http://www.proksik.cz   ;       přidat k oblíbeným                                      ČVP - MAPA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tlacitko

TOPlist

TÍMTO ZÁPISEM PŘIHLAŠUJI SVŮJ PRVNÍ LET DO SOUTĚŽE O "MORAVSKÝ KAMEŇ".: JAKO:FAI TROJÚHELNÍK

Pilot: Radim Frank
Kluzák: Jojo wing Speedy
Krosna:Spin 180R    motor Spin FS 180R
Datum letu: 11.2.2008
Čas startu: 14:30
Čas přistání: 16:30
Doba letu:2:00
Start: SB. :Letiště Stichovice
O. B. č1. : Rybník na jižní straně Vyškova
OB č2. : Kroměříž, květná zahrada
Cílový bod: CB.: Stichovice
CELKOVÁ DÉLKA TRATĚ: 86,6km
Spotřeba: 6.4l

ZPRÁVA O LETU:

V neděli jsem s Honzou naplánoval FAI trojůhelník Stichovice, Vyškov, Kroměříž. Startovali jsme  ve 3 hodiny téměř za bezvětří, tak to vypadalo celkem nadějně. po nastoupání do 500m jsme uháněli podle gps až 65 km/hod. Po otočení Vyškova jsme ale letěli proti větru a já jsem začal ztrácet naději, že to uletíme. Osud rozhodl rychle , praskl mě kevlarový špagát od speedu a můj Speedy se zastavil. Po pětiminutovém závodění s osumdesátiletým cyklistou na ukrajině jsem to vzdal a i s Honzou jsem se vrátil na naši základnu. Přesto to byl pěkný výlet a uletěných cca 90 km a 2 hod v luftu.

V pondělí počasí vypadalo podobně , ale předpověď slibovala slabší výškový vítr. Let byl naprosto klidný, téměř žádný vítr, akorát hrozná zima.Nad Prostějovem jsem začínal řešit problémy s vysunutím podvozku, po dvou hodinách stání ve speedu jsem si připadal jako po 30 km tůře.  Při našem letu byl lepší Honza , měl o necelý litr lepší spotřebu než já.  A to je na Honzovu velikost a váhu, výkon který může zvládnout jen stroj s XXL vrtulí.

13.2.2008 Prostějov Radim Frank