Proč smrdět doma, když můžem do luftu. (J.C)   ČEBÍN AIR FORCE                                                              http://www.proksik.cz proks.paraglide@seznam.cz

 

Můj první letošní let a zároveň, snad první zápis do Moravského kameňa

 

Již od rána jsem netrpělivě vyhlížel na oblohu a sledoval, zda-li by to dnes šlo. A neboť jsem uvědomělej pilot a chtěl jsem dnes polétat, tak jsem včera ani moc nechlastal. Ve 12:00 první telefonát od Pepi Waise, že by to šlo a že v Brně je skorojasno a že ve 14:00 mne čeká na letišti v Medlánkách.

 Tak jo. Jak na novej rok, tak po celej rok. A létat, letos chci. Tak co. Nakonec jsem si to dal, ( a to se, mé manželce, moc nelíbilo )  do novoročního předsevzetí. Naložit tedy stroj, (obvolal jsem ještě zepár kamarádů, ale ti evidentně dospávali silvestrovské skotačení), načerpat čerstvej  benzín a vzhůru na letiště. Na letišti již bylo rušno. Proháněli se tam místní ultralaitisté, spousta modelářů a přátel létání. Evidentně datum 1.1, je nějaké magickej datum, nebo co. Dokonce i sám velký Roman Pavlík ze svým bydlíkem , okupoval letištní plochu a vyhlížel kamarády piloty, kterým to nedá a přijedou odstartovat letecký rok na letiště. Lehké sněžení, během chvilky ustalo a tak jsem tedy nelenil, seskládal své nádobíčko, doplnil benzín, NAFOTIL NÁDRŽ a již jsem startoval jako jeden s prvních. Ještě jsem ve vzduchu vyčkal na ostatní kamarády a již jsme ve formaci letěli na výlet po okolí. Cestou jsem využíval vzdušné vzestupné proudy, (no, moc jich nebylo, ale lehce foukalo a tak i malé kopečky dávaly nějakej ten metřík k dobru).Na mobil jsem FOTIL NAPLÁNOVANÉ OTOČNÉ BODY. První byl, obchodní centrum Globus a druhej, kruháč v Kuřimi. Cestou zpátky jsem lehce juknul nad Brněnskou přehradu a po 45ti minutách jsem již bezpečně přistával zpátky na letiště. Po přistání jsem ještě NAFOTIL NÁDRŽ, abych věděl, kolik jsem toho protopil. No, ale to již Roman uvařil, přímo na letišti, teplej čajíček a nad ním, jsme ještě dlouho rozebírali, dnešní let. Bylo to moc bezva odpoledne.

 No a pak, že se nedá závodit a u toho si i fajn polítat.

 

Díky Romčo

 

   

Pilot: Berka Tomáš

Kluzák: ANTEA SKY-Paraglides

Krosna: Nirvána Rodeo

Datum:  2008-01-01

Čas startu: 14:45

Čas přistání: 15:30

Doba letu: 0:45

Start: Letiště, Brno Mediánky

O. B. č1. : Globus Brno

OB č2. : Kuřim

Cílový bod: Letiště Brno Mediánky

Délka  tratě: 14.5 km Změřeno na www.mapy.cz

Spotřeba: 2,5 litrů