Tak neváhej a leť Býkovice 2007

a nebo taky když vaše letectvo navštíví naše letectvo

31.3 2006 si takhle sedím na zápraží našeho královského paláce, pokuřuji dýmku, když v tom telefon. Zvednu sluchátko a tam někdo dost tupě zařval -  „!!!!POPLACH!!!! - …na severní hranici našeho TišnovskoČebínského vzdušného prostoru, se něco chystá, je tam neobvyklá letecká aktivita. Jen klid… pronesl jsem…. To asi začala ta společenská akce s názvem „ Tak neváhej a leť“ A tak jsem vyrazil.

     Dojel jsem v dopoledních hodinách a bylo jasné, že bonzácký telefonát nelhal. Ve vzduchu se prohánělo skoro vše co mohlo. Na nic jsem nečekal, sestavil jsem stroj a jal jsem se vše kontrolovat ze vzduchu. Po sepsání a zaevidování všech pozemních i vzdušných jednotek a ujištění se že našemu výsostnému vzdušnému prostoru nic nehrozí jsem s klidem zase přistál a šel se vyvalit do vojenského stanu.( bezva párečky a polívčička mě udělala moc dobře na bříško). Po té,  jsem se jal, poflakovat po okolí. Jízda na kajtu, mne moc nenadchla, nechápu co na tom je. Dvojitej backlip s lopasem na záda, jsem si hodil několikrát za sebou. Pak mi bylo vysvětleno, že nejde o technickou jízdu, ale o soustavu držkopádů. Mé závodní ambice, prostě nebyli pochopeny. Odpoledne jsme si střihli ještě ze pár cvičnejch letů s motorem i bez, obdivoval spanilé skoky volnomyšlenkářů , kteří se pořád snažili udržet v luftu, no a to už se přiblížil večer. Většina se šikovně odebrala do nedaleké hospůdky a tam to postupně vypuklo. Začalo to nádherným popisem Zdenálovi cesty do Nepálu, následovali velice povedené sestřihy standardních, letových i neletových režimů našich kolegů pilotů. A věta „ Vítkovo přistání“ se ještě dlouho nesla s potleskem sálem. ( bravo, Šiky).

Pak začala hrát naživo  kapela  ZZ top ( …slušnej nářez), do čehož vnesl kulturu, až teprve Roman Pavlík, se svým varietním číslem s králíkem a hvězdou. I jiné příspěvky místních ochotníků sklízeli zasloužené ovace. No a blblo, a tančilo se opravdu dlouho do rána.

Závěrem bych chtěl jen konstatovat, že takovéto narušování suverenity našeho vzdušného prostoru se velmi lehce slučuje s našimi dobrými mravy a pokud jsme pozváni, tak nám nevadí a jsou námi plně akceptovány.

                                                                                 Za Tišnovskou letku Jejího Veličenstva  akademik TOM.

čekání na příjezd ČebínskoTišnovské letky

nedivte se, každý nám chtěl potřást rukou

a nosilo to i bez motoru

takže já (Proksik) nemám v luftu co pohledávat

talentovaná mládež

v popředí hroznej lotr potomek Marka, v pozadí hodný můj syn

pár padáků bez pilotů

strašní žabaři, mají malý křídla, dlouhý šňůry nemaj motor a zabohe se nezvednou od zemně

Tomáš poprvé mění geometrii křídla

Tomáš podruhé mění geometrii křídla

Marek (to je ten co má nehodné děti)

Marek na startu

když má tu helmu je to celkem sympaťák

tak tohohle chlapa neznám

Víťa, já a ten postarší pán v šedé bundě je místní sběrač nádobí.

Honzo dík za pomoc a za ty šňůry.

protější kopec a volnomyšlenkáři

a Zdenálova rada, když jsou oni nahoře tak ty tam nemáš co dělat

Marek a trocha akrobacie

no jen se pochlub, že na ty kelcny ti doktor dal rovnátka

však tě s něma dostanu ale neboj zůstane to mezi náma třema ty, já a internet

Tomáš ještě před aplikací rovnátek

dle dalších proporcí můžeme pozorovat značnou sešlost věkem

volnomyšlenkáři

dvě stejný krosny asi tady mají někde hnízdo

tak tebe taky neznám