Býkovice – Prostějov a …

 

Již předpověď počasí na sobotu a neděli dávala jasně najevo, že bude celkem krutě letovo. A neboť vození se, jen kolem rodné hroudy a inspekční cesty po okrsku našeho leteckého prostoru nás trochu přestávají bavit, tak jsme se rozhodli uspořádat výlet i někam jinam. Dali jsme hlavy dohromady a na světě byl přelet Býkovice, Prostějov a dále po větru.

 Sešli jsme se v sestavě, Já (Tomáš), Marek, Marčélo, Šiky a Slávek  na území Býkovické základny naplnili stroje sladili vysílačky a hupky dupky do vzduchu. První jsem odstartoval já a jal se svahovat na nedalekém kopečku a vyčkávat na opozdilce. Za chvilku se přidal i Šiky a neboť má pomalej padák, tak jsme se vydali na cestu jako první, s tím, že ostatní nás lehce dohoní. Nikam jsme nespíchali a tak jsme si vytáčeli i stáčeli a roztáčeli a…, různé termické proudy. Za chvilku se za námi na obzoru objevil i zbytek formace. Byl jsem moc rád, že jsem byl tak vepředu a že ke mě né vždy, doléhal hlas Marčela, který neustále hlásil do vysílačky, různé provozní zprávy o svém stroji,  svém tělu a všem co se šustlo kolem. Jemu prostě nic neuniklo. Ten snad ve vzduchu hlídá i hladomor v Africe. Již od Bořitova hlásil, že nikam nepoletí, že je mu zima, a kde kdo jsme, a že právě viděl motýla, a že mu dojde benzín.( tuhle informaci mimochodem hlásil každé 3 minuty až do Prostějova.)

Přistávali jsme ve Stichovicích asi po hodině letu. Bylo tam celkem rušno. Většina motorovejch padáčkářů z Prostějova, ze pár ultralajtistů a i nějakej ten modelář se našel. Prostě to tam žilo, jako vždy.  Prohodili jsme zepár frází o novinkách v domácnostech, kdo používá jakej prací prášek a jakou aviváž, Marčélo si doplnil nádrž, zase po špunt a na jeho tváři se opět rozhostil blažený úsměv. Přeladili jsme si vysílačky na jinej kanál. ( bohužel to někdo bonzl i Marčelovi) a houfně odstartovali zpátky k domovu, neboť čas se chýlil k západu slunce, svoz na pokračovací let někam dál taky nebyl, teplota v ovzduší nebyla rozhodně taky na velké kochání a navíc vzrůstající rychlost větru nenasvědčovala žádný fofr let.

 Přistáli jsme něco po hodině letu zase zpátky na Býkovické mezi. V poklidu si sbalili stroje a v klidu vyčkávali přílet Šikeca, kterej se flákal někde za náma. Do západu jsme, ale byli všichni na zemi a vyrazili do hospůdky na Kofolku a domů k rodinkám.

 No co dodat. Prostě zase jednou moooc pěkně strávené odpoledne s partičkou fajn lidí, které mám rád. Kdo nezažil nepochopí.

 

 Text:Akademik Tomáš Berka

Foto: Honza M.

Mara přistává ve Stichovicích jako první (závodník se v něm nezapře)

Před startem chce každý být, aspoň chvilku sám

Na letišti je rušno…

Zátiší s pytlem

Pilot

Připravit se ke startu, pozor, …..

Tomík

Labutí jezero

Mare

… co to tam,do pr..?

Dva pytle proti větru.

Tom, přistáváááááá

…. Aaa zase letí.

Slávek (Formička1)

Šiky nám přistál. J

Marčelo útočí.

Do kalendáře?

Do kalendáře ???

Marek obhlíží novou BLUE RACER

Šiky se vždy soustředí

“ Kluci, tak tohle, je BYG BOSS“

Mně se tak klepou ruce, že než se vyčůrám, tak se udělám. Co ty?