BACHA NA PTÁKY  Jsou zákeřní……

 

Byl pátek odpoledne a já pracoval, nálada nic moc, protože se mi dvakrát nedařilo. A v tom mi (16:45) zavolal kamarád ultralajtista z Bořitova a říká: kašli na to dojeď.

Smysl pro povinnost mne velela: zůstaň a pracuj (stejně fučí). Protože mne ale v současné době ten pán živí nemohl jsem než poslechnout, to víte, nechtělo se mi, ale když zákazník poručí……

Vodu do sprchy a na kafe jsem měl natankovánu, hadry a stroj mám v autě, tak jsem v 17 hodin vyjížděl. Po cestě jsem koupil bochník chleba k těm konzervám co mám trvale v autě a v 18: 30 jsem byl na ploše.

No samozřejmě, že tam fučelo taky.  Ale lajtisti startovali, tak jsem po sedmé, nemohl zůstat na zemi. Nakonec z toho byla pěkná hodně více než hodinka v okolí Býkovic a krásně jsem si posvahoval nad hranou kopce Chlum. Pravda trochu jsem švindloval a když jsem klesl mezi šišky tak jsem si přitopil, ale rozhodčí nikde, tak co…

Na konzervy se nedostalo, chlapci grilovali, tak jsem se přiživil a z původní myšlenky, že tam budeme maximálně 3 se vyvinul moc pěkný večer. Přijelo tak 10 ks osazenstva,  sedělo a kydalo se o lítání a všem možném do půlnoci, moc osvěžující.

Ráno jak vymalované, ale než jsem se dostal do vzduchu bylo půl deváté. Tak jsem si dal Boskovice pak Letovice, že si tam dám kafe, a tam na letišti, samozřejmě nikdo. Potom jsem mazal na Křetínku a na západních svazích nad přehradou to už to začalo být „nosné“. Když jsem tam trochu poblbnul, zhodnotil jsem stav nádrže a rozhodl se bez přestávek mazat zpátky na Bořitov. Cestou to sem tam zvedlo a já letěl jak o život, měl jsem to přesně spočítané! 

V tom vedle mne, kde se vzalo tu se vzalo, káně (vypadalo dost mladě) a říká: pocem dívej jak to tu nosí, tak jsem nelenil a za ním, zvedl jsem se s ním tak 100m pak zmizel. A najednou vedle mne krouží druhé (nebo to samé, imatrikulačku bestie nemají) a říká: co tam blbneš tam už dávno nic není, pojď sem. Dalo to zase cca 100m a byl v tahu. Když jsem lehce nabité prokroužil objevilo se třetí opět se slovy: ty seš úplně blbej, co tam blbneš pojď tady, za mnou!!  Když jsem se s ním zvedl zase o cca o 100-150 m hodil na mne čučku a říká:

„NÓ A TEĎ UKAŽ JAKEJ JSEŠ FRAJER“,………… a byl vtahu.Koukám, jsem ve stejné výšce jak jsem začal, kilometr od kurzu a čtvrt hodiny jsem prodrbal s blbými ptáky.

Přistál jsem 2km od letiště a museli pro mne přijet. To jsem si užil poznámek, „zase jste se kochal pane Pavlík?“

Jinak jsou to hodní kluci a mám je rád, ALE PTÁKY TAM MAJÍ ZÁKEŘNÉ !!!!

 Roman