CIKÁNSKÝ VÍKEND

Tak máme za sebou další víkend. Tak tenhle však překonal všechna očekávání. A přitom začal nevině………………..

Kamarád Karel z Bořitova měl narozeniny a řekl:  „tak přijeď a vem kluky“. To netušil, že  množstvím překročíme osazenstvo místního letiště. Přijel jsem pozdě, tak jsem předal co jsem měl nakázáno nakoupit (ubrousky) a mazal jsem do vzduchu. Krásná kochačka kolem Černé hory, následně zadem do Býkovic. Na Býkovickém plácku předstíral činnost Jožka a hrál si s kurzíky na dálkové řízení, tak jsem cvičně přistál. No jo jenže já zapomněl dát do žebradla cigarety, takže „kumulace rozkoší“ se málem nekonala. Ti mladí žijou tak zdravě, to by mne zajímalo, jak tu chtějí dlouho smrdět. Naštěstí jedna kamarádka měla a dala mi.

V tom z úkrytu za auty vystartovala Kamča, že mi něco dluží. Obdarovala mne mou zaslouženou výhrou z minulého víkendu. Dostal jsem asi poslední tričko mé velikosti (na co by jich měli v té velikosti víc?) a pořádný flák uzeného. Byl jsem trochu v šoku, z toho, že to měla všechno nachystáno s sebou na kopci, ale radost mi udělala, tó teda jo!!!!!!!!!

Proto ještě jednou děkuji, a ve smyslu vyhodnocení celé akce (http://www.paragliding-jozka.com/aktuality/oldies-party-2007) a přidávám k plastovým příborům  bezcharakternímu Mechymu a bratřím Macháčkovým:

Uzené sežral:

Ing. Roman Pavlík

Kratinova 316

664 01 Bílovice nad Svitavou

A kolektiv.

Start za ostré nuly s kusem uzeného v klíně a následný přelet na Bořitov byl náročný, ale to maso bych nepustil, kdybych se měl zabít, což jsem nakonec při přistání zkusil. Naštěstí dlouhá léta tréninku a příslovečný cit pro vzduch, spolu s mistrným vedením kluzáku bylo zárukou, že jsem dobrzdil (patama) v dostatečné vzdálenosti od mého auta (30 cm).

ALE NEPUSTIL JSEM !! Přiblblé poznámky mých kolegů, že garáž mám v zadu a jestli tam nechci dát nějaké prkno, že bych mohl jezdit až dovnitř, jsem lehce zablokoval výhružkou, že kdo ještě cekne, nedostane ani plátek. Marná sláva, vůně uzeného byla silnější než charaktery a touha být vtipný. Večer probíhal standardně ve znamení vtipů, skutečné tahací harmoniky (místní-móc dobrý) a kytary (díky kamarádce, která mi dala, viz výše, a která jak se ukázalo, jako jediná umí opravdu hrát a zpívat). Bylo to sice trochu o adrenalinu, ale kombinaci hromady grilovaného masa, uzeného a dalších pochutin jsem paralyzoval Jeníkem chodcem, takže žlučník si nevšiml.  Dobrý to bylo.

TÍMTO DĚKUJEME VŠEM V BOŘITOVĚ za polítání a pěkný večer.

 

Ráno jsme dle plánu přejeli do Kotvrdovic, zaregistrovali se, dostali trika a stravenky. K profesionálně řízenému leteckému dni není co dodat, jako každý rok „1A“. Jenom než jsem obešel všechna letadla tak jsem byl ztrhaný jak borůvka. Jen mi trochu trnulo, že si budu muset to triko odpracovat. Když jsem viděl na programu „paragliding ……..14.00 hod, moc mi na brífinku veselo nebylo. Ale když Jarek Sura s Andrlíkem na dotaz kolik nás poletí řekli dva, hodně se mi ulevilo a dělal jsem, jako že nic. Na mou obranu: zúčastnil jsem se slavnostní přísahy našemu králi (Bolek Polívka), a ze stravenek jsem nepoužil ani jednu (ale triko nevrátím!!!)!

Následně nám všem ukázali Jarek se Zdenálem jak se lítá v opravdu živém prostředí !! Po několika okruzích, kdy vertikální rychlost byla často vyšší než dopředná, šel Zdenál na přistání asi třikrát, než trefil interval kdy ho to pustilo bezpečně na zem a ne mezi lidi. Jarek dostal před přistáním takovou prdu, že se vyjímečně i on podíval jestli tam ta plachta ještě je. Byla to sranda, my ostatní srabi, jsme se dole báli za kamarády co na to neměli čas, a lidi tleskali jako diví!!! Moc se jim to líbilo.

TÍMTO DĚKUJEME VŠEM V KOTVRDOVICÍCH za pěkný den mezi letadly.

 

K večeru jsme dostali SMS od Jílků, že jsou na Bouzově, kde byl slet horkovzdušných balónů. Takže jsem za přispění kamarádů šlápl svému svědomí na krk a jel s nimi. Stálo to za to. Krásné, upravené letiště Jirky a Zuzanky Komárkových nás přivítalo jak kočovný cirkus asi v šest hodin. Večerní let k Bouzovu rozhodně nebyl zadarmo. Někdy jsem měl hodnoty rychlostí na GPSce nižší než na variu. Nicméně když jsme přistáli a Jílek se chystal, tak jsem mu klidně řekl že to byl olej. Jarek vyvalil oči, protože si myslel, že byl asi u jinýho hradu. 

Jó lidi jsou svině. Jenže než se Jílek nachystal a já dokouřil, tak to opravdu lehlo, jak to ten Jílek dělá to by mne zajímalo. Takže dotankovat a znovu, no je to dřina, ale někdo to dělat musí. Večer byl při svíčkách, krásný, vlahý a příjemný.

Komárkovi jsou fakt fajn lidi, a jsou tam chudáci tak sami, rozhodně bychom na ně neměli zapomínat (ať si od nás taky v Bořitově a Letovicích odpočinou). Večerní hromadný start balónů, trochu večerní exhibice nad plochou a ranní kochání nádhernou krajinou, to nemělo chybu!!!!

TÍMTO DĚKUJEME MANŽELŮM KOMÁRKOVÝM za fantastické zážitky v okolí hradu Bouzova.

 

A pak jsme už jeli všichni domů, už nás nikdo nikam nezval,(naštěstí). Tři slety za víkend asi opravdu stačí…….

 

Roman